Πέμπτη, Ιούλιος 29, 2010

Text Size

Atencion,atencion pongase a un lado cavallo!!!en la vista...
-προσέξτε ,προσέξτε στην άκρη άλογο!!!!!! - μου φώναξε ένας κύριος στον δρόμο που  γινόταν μια εκδήλωση.

Στην προσπάθεια μου να αποφύγω το άλογο γυρίζω απότομα και αντικρίζω  ένα τέλειο ζώο χρώματος  γκρί ,να με κοιτά με τα μεγάλα του μάτια και τον αναβάτη του να  μου ζητά συγνώμη για την ταλαιπωρία και το φόβο που μου προκάλεσε...
    Το  περιστατικό συνέβει στην Ανδαλουσία και συγκεκριμένα στη  Σεβίλη  της Ισπανίας .
  Ένα υπέροχο άλογο ήταν μπροστά μου με κοίταζε και υποκλήθηκε.

Έτσι μου γεννήθηκε η απορία να μάθω περισσότερα γι'αυτή την φυλή.Έμαθα λοιπόν οτι η φυλή αυτή είναι γνωστή ως καθαρόαιμο Ισπανικό Άλογο ή ΡRΕ (PURA RAZA ESPANOLA).Το είδος αυτό είναι σύνδεδεμενο σε μεγάλο βαθμό με το Lusitano αφού και  και τα δυο εκτρέφονται στην Ιβυρική χερσόνησο.
Φτάνει σε ύψος το 152cm -1,62 cm και ειναι κομψό με μεγάλη παχειά χαίτη  και ουρά.Το συνηθέστερο χρώμα του είναι  γκρί αλλά μπορεί να βρεθεί και σε άλλα χρώματα.
 Τα Andalusian ειναι γνωστά για την ευφυία ,ευαισθησία ,ηρεμία και το  τέλειο περπάτημα τους.

Άλογα αρχοντικά που ήταν περιζήτητα  από τους ευγενείς.Μέχρι και ο  Ιούλιος Καίσαρας ήταν λάτρεις τους ,ώσπου κράτησε ένα σπίτι στο Jerez De La Frontera,έτσι ώστε να απολαμβάνει αύτα τα ζώα και να χαίρεται την ομορφιά τους.

Έχουν δημιουργηθεί αρκετές σχολές ιππασίας για τα Ιβυρικά Άλογα όπως:
Andalusian school of equestrian Art,France's Cadro  Noire ,Portugish School of Equestrian Art με late Maestro Nuno Oliviera.
 Μετά λοιπόν από τη συλλογή αυτών των πληροφοριών δεν μου απόμεινε τίποτα άλλο παρά η περιέργεια να ιππεύσω ένα τέτοιο άλογο...
   Τελικά  με έναν  πολύ καλό αmigo τα κατάφερα.Πήγα στο  Jerez de la Frontera ston  Fernado Rodrigez  και .......καταλαβαίνεται.. τη paso spanol τη  piaffe....

ΚΟΛΗΣΑ έγινα θαυμάστρια!!!!!!!! εγώ έχω άλογα αλλά αυτό ήταν άλλη εμπειρία !!!!!!Υποσχέθηκα στον εαuτό μου λοιπόν,να γίνω ιδιοκτήτης ενός Andalusian negro ,είναι άλλη αίσθηση .Νιώθεις πάνω του έξταση ,ελευθερία ,μπαίνεις στο ESPANOL ALMA,και όπως λέει ο ποιητής

"Es muy significativo el alma alegre y el corazon caliente  encima ali un caballo negro"

Που θα πεί-

"έχει σημασία η ψυχή να ευφρένεται και η καρδιά να ζεστένεται πάνω στο μαύρο άλογο".   

ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΑΛΤΟΥΝΗ.....

Διαφημισεις

Διαφήμιση

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση

Dominique barbier

Συμβουλές

Login